(+31) 013 5716548 info@tsreizen.nl

Marokkaans-moorse architectuur, design en kunst

preview

De Marokkaans-moorse stijl is een van de meeste inspirerende stijlen, bekend van veel wereld beroemde TV programma’s en Magazines. De stijl inspireert ons om nieuwe luxueuze architectuur, interieur- en designstijlen te creëren. De Marokkaanse architectuur en design wordt gekenmerkt door een combinatie van prachtige Moorse architectuur, de wiskundige geometrische vormgeving van houtsnijwerk en mozaïek en de rijkelijke, felle, zuivere en warme Marokkaanse kleuren met decoratieve meubels en accessoires.
Deze architectuur heeft de top bereikt in de Marokkaanse en islamitische gouden eeuwen, van de 8ste tot de 16e eeuw. Toen waren architectuur en kunst elkaars equivalent. De steden, Fez, Meknes, Tetouan, Marakesh, Rabat, Essaouira bevatten talrijke paleizen, oude villa’s (Riads), moskeeën, markten (Souks), levendige voorbeelden van dit tijdperk en deze rijkdommen.

“De eeuwenoude islamitische ontwerptraditie heeft mij om verschillende redenen geïntrigeerd. De meetkundige complexiteit en elegantie van de ontwerpen is uniek. De fascinerende plaats die de islamitische mozaieken innemen in de architectuur stijgt ver uit boven het simpele idee van ‘versiering’: Mozaïek en gebouw vormen vaak een onlosmakelijk geheel. De veel voorkomende combinatie met kalligrafie en bloemmotieven draagt hieraan bij. Driedimensionale toepassing van patronen op koepels en in de vorm van de stalactietachtige gewelven aan de binnenzijde van koepels en nissen (de zogenaamde muqarnas) vergroten de reikwijdte van de traditie nog verder.” (G. Karssenberg)

Wilt u op de hoogte blijven van de start van deze reis en inhoudelijke beschrijving ontvangen, vul dan het aanmeldformulier hieronder vrijblijvend in.

Hartelijk dank!

 

Aanmeldformulier

Let op! Door het invullen van dit aanmeldformulier bent u nog niet definitief ingeschreven en tot niets verplicht. Velden met een '*' zijn verplicht.

Aantal personen*

U bent* BedrijfParticulier

Bedrijfsnaam

Functie

Naam- achternaam*

Woonplaats*

Emailadres*

Verifieer nogmaals uw emailadres*

Telefoonnummer*

Overig

U heeft ons gevonden via:

Wij verzoeken u graag om uw gegevens te controleren voor het versturen van dit formulier.


Doelgroep: professionals
Datum: volgt
Duur: 8 dagen
Deelnemers: maximaal 20
Locatie: Rondreis
Kosten: volgen

 

Extra informatie:

Accommodatie: Informatie volgt
Reiskosten inclusief:Vluchten, Alle lokale vervoer, Hotel overnachtingen inclusief ontbijt op basis van een persoonskamer, De in het programma genoemde activiteiten.

Reiskosten exclusief: Overige persoonlijke kosten, Overige maaltijden, Overige activiteiten.
* Programmawijzigingen voorbehouden

Volg ons!


Marokko

Het weer

MARRAKECH

DUBAI

CURACAO

Pin It on Pinterest