(+31) 013 5716548 info@tsreizen.nl

Marokkaans familierecht, van theorie tot praktijk

qarawiyine-f

In het familierecht spelen geregeld zaken tussen partijen met de Marokkaanse nationaliteit, waarbij krachtens het Nederlands en/of internationaal privaatrecht het Marokkaans recht moet worden toegepast.
Door de dubbele nationaliteit blijft de Marokkaanse wetgeving ook van toepassing op Marokkanen die in Nederland wonen en bovendien worden sommige Nederlandse gerechtelijke uitspraken niet automatisch door Marokko erkend.
Begin 2004 is in Marokko een belangrijke wetswijziging doorgevoerd met betrekking tot het personen- en familierecht, de Mudawwana, Deze wijkt op meerdere gebieden af van de oude wet. Marokkaans personen- en familierecht is deels gebaseerd op Islamitisch recht en de leer van de hoge geleerde Imam Malik; een van de vier grote geleerden binnen de Islamitische geloofsleer.

Tijdens deze reis gaan we onder meer in op de volgende onderwerpen uit het Marokkaanse personen- en familierecht zoals de bronnen van het Marokkaanse familierecht, de moudawana voor en na 2004 en verdragen tussen Marokko en Nederland op dit gebied.

Wilt u een inhoudelijke beschrijving van deze reis ontvangen, vul dan het aanmeldformulier hieronder vrijblijvend in. We brengen u graag op de hoogte zodra het definitieve programma van deze reis klaar is.

 

Aanmeldformulier

Let op! Door het invullen van dit aanmeldformulier bent u nog niet definitief ingeschreven en tot niets verplicht. Velden met een '*' zijn verplicht.

Aantal personen*

U bent* BedrijfParticulier

Bedrijfsnaam

Functie

Naam- achternaam*

Woonplaats*

Emailadres*

Verifieer nogmaals uw emailadres*

Telefoonnummer*

Overig

U heeft ons gevonden via:

Wij verzoeken u graag om uw gegevens te controleren voor het versturen van dit formulier.


Doelgroep: advocaten en juristen
Datum: volgt
Duur: 8 dagen
Kosten: nader te bepalen
Deelnemers: min. 10-maximaal 20
Locaties: Casa Blanca-Rabat-Fes-
PE: volgt
Kosten: volgen

Extra informatie:

Accommodatie: Informatie volgt

Reiskosten inclusief: Vluchten, Alle lokale vervoer, Hotel overnachtingen inclusief ontbijt op basis van een persoonskamer, De in het programma genoemde activiteiten.

Reiskosten exclusief: Overige persoonlijke kosten, Overige maaltijden, Overige activiteiten.
* Programmawijzigingen voorbehouden

Volg ons!


Marokko

Het weer

MARRAKECH

DUBAI

CURACAO

Pin It on Pinterest