(+31) 013 5716548 info@tsreizen.nl

 De geheimen van de Marokkaanse cuisine

couscous

Eten is in Marokko is een sociaal gebeuren en een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse cultuur. De keuken kent een lange traditie. Kruiden en groenten worden op grote schaal gebruikt. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma.

Veel ingrediënten komen uit het land zelf zoals saffraan, munt, olijven, sinaasappelen en limoenen.

Couscous is het bekendste gerecht en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagsgebed (zie afbeelding). Andere smaakvolle gerechten zijn
– tajine: stoofpot van groente en vlees
– pastilla: een hartige taart met duif of kip en amandelen
– harira, de Marokkaanse soep met kikkererwten, lenzen, kruiden en nog meer ingrediënten, is het entree gerecht par excellence. Tijdens de Ramadan, staat harira gedurende de hele maand centraal.

De populairste drank in Marokko is (groene) thee met munt en (veel) suiker. Marokkaanse muntthee staat symbool voor gastvrijheid. Gasten krijgen standaard muntthee aangeboden.

Tijdens de workshops leer je als deelnemer de belangrijkste Marokkaanse voorgerechten, de hoofdgerechten en nagerechten. En nog belangrijker, ontdek je de geheimen van de kleuren en de geuren van de Marokkaanse kruiden.

Wilt u een inhoudelijke beschrijving van deze reis ontvangen, vul dan het aanmeldformulier hieronder vrijblijvend in. We brengen u graag op de hoogte zodra het definitieve programma van deze reis klaar is.

Hartelijk dank!

 

Aanmeldformulier

Let op! Door het invullen van dit aanmeldformulier bent u nog niet definitief ingeschreven en tot niets verplicht. Velden met een '*' zijn verplicht.

Aantal personen*

U bent* BedrijfParticulier

Bedrijfsnaam

Naam- achternaam*

Woonplaats*

Emailadres*

Verifieer nogmaals uw emailadres*

Telefoonnummer*

Overig

U heeft ons gevonden via:

Wij verzoeken u graag om uw gegevens te controleren voor het versturen van dit formulier.


Reisinformatie:
Doelgroep:
open voor iedereen
Datum:
volgt
Duur:
8 dagen
Deelnemers:
maximaal 20
Locatie:
diverse locaties
Kosten:
volgen

Extra informatie:
Accommodatie: Informatie volgt
Reiskosten inclusief: Vluchten, Alle lokale vervoer, Hotel overnachtingen inclusief ontbijt op basis van een persoonskamer, De in het programma genoemde activiteiten, Reiskosten

Exclusief: Overige persoonlijke kosten, Overige maaltijden, Overige activiteiten. * Programmawijzigingen voorbehouden

Volg ons!


Marokko

Het weer

MARRAKECH

DUBAI

CURACAO

Pin It on Pinterest